söndag, mars 25, 2007

Avery Maharadja Imperial India Pale Ale



Jag skulle gå och käka middag med äldsta sonen igår, och hade stämt möte på Longhorn Smokehouse, St Paulsgatan. Men Calle skickade SMS att han var försenad, så jag gick en sväng runt hörnet in på Repslagargatan. Utanför Oliver Twist såg jag en av dom snyggaste cyklar jag nånsin sett. Splitterny muffad mörkgrön stålram, Brookssadel, Brookslindat styre, SS osv.. Att en av mina vänner återfanns inne på puben var alltså uppenbart trots att jag bara sett ramen förut. Ett SMS skickades till Calle om att han skulle gå till Oliver Twist istället, och sonen infann sig i bästa huliganklädsel. Han verkade inte ha några invändningar mot att fördrinken intogs med ett gäng medelålders öl/cykelnördar, och gubbarna var jätteglada över chansen att få lära ut lite ölöverkurs. Trivsamt, i allra högsta grad. Efter några pints lämnade Calle och jag baren för matsalen och käkade entreôte, bearnaise och pommes frites tills vi höll på att svimma, och sen återgick vi till ölgubbarna som nu hade grottat ner sig i amerikanska microbryggerier med Chocolate Stout och India Pale Ale... På alla sätt trevligt. Vid 21-tiden avvek Calle för att lyssna in någon väldigt bra House DJ, och jag kände att jag ville komma hem medan jag fortfarande var cykelbar.

Ahh, familjeliv. Kom ihåg det när ni står och byter blöjor eller blir kräkta på:
Den dagen kommer när ni står på ölpuben med två glas i händerna. Ett till dig och ett till ditt barn. Då har ni nått mållinjen.

(och förresten, den här är till Nypan: Du borde verkligen prova Maharadja IPA)

7 kommentarer:

Nypan sa...

wow!
Helt plötsligt blev jag vansinnigt sugen på en god ale. Den där måste jag pröva. Amerikanska microbryggerier är oerhört duktiga på att brygga ale. Sen blev jag också lite stressad av det faktum att äldsta adottern snart är 18. Är det henne jag snart ska bjuda på en öl. Lilla flickan min.

Markus F sa...

Vi som börjar tidigt får dricka öl med våra barn när vi fortfarande är i vår bästa ålder.. Klart att Calle har druckit öl tidigare, både hemma och med kompisar. Men det var första gången han var med på puben tillsammans med gubbarna.

Johan Mölleborn sa...

Tack för trösten i blöjinfernot Markus. Idag testade jag en Red Seal. Den ska finnas på Oliver Twist. Smaskig, men inte lika smaskig som jag ville att den skulle vara. Men å andra sidan, hur god bli öl gjord på säl egentligen? :)
/J

Johan Andersson sa...

Mmmm, Atle fyller snart fem månader... Då är det inte långt kvar. Har inte druckit öl/ale på länge och har inte varit sugen på det heller, fram tills nu dvs.

Anonym sa...

Hehehe, blöjor är mycket mysigare än öl. Vi kan byta en kväll så får du se.

Nypan sa...

Markus, allvarligt. I april får systembolaget in Brooklyn Brown ale i begränsad upplaga. Köp den. Och du, du hade rätt om löwenbräu. Den funkar nuförtiden! Tack för tipset :-)

Mickegillarcyklar sa...

Tack för den förtröstansfulla framtidsutsikten. Byta ut blöjor mot öl, inget dåligt byte.