söndag, mars 05, 2006

Paris-Nice. Äntligen TV.


Äntligen. Idag är det prologen i Paris-Nice, så det är Eurosport som gäller under eftermiddagen. I vissa ögon startade visserligen vårsäsongen förra helgen med Het Volk och Ghent-Vewelgem, men jag är så indoktrinerad av Amaury Sports Organisation så att jag tycker att det är Paris-Nice som är den verkliga starten (ASO är företaget som organiserar TdF, Paris-Nice, Paris-Roubaix och flera andra av dom välkända loppen).

Egentligen hade jag tänkt mig att vara ute och cykla i skogen idag, men jag gick över styret på hårdpackad snö inatt och är lite blåslagen. Så det blir TV. Kul att använda den apparaten, den står mest och tar plats annars. Jag hoppas på CSC överhuvudtaget i år. Det är något speciellt med ett lag där sportdirektören får lika mycket uppmärksamhet som de enskilda atleterna. Bjarne Riis får min röst i nästa danska kungaval.

Annat: Jag har ändrat kommentarsfunktionen på den här siten. Nu måste inte kommentarer godkännas av mig innan dom publiceras, vilket leder till att dom visas snabbare. Kanske leder det till att det blir mer intressant att kommentera mina inlägg? Jag hoppas i allafall på mer gensvar, för besöksstatistiken är uppmuntrande.
Eller så kan man ju göra som Rikard, som skrev en lång replik till mig på sin egen blogg.
Även Kaijan har fått fart. Jag gillar det verkligen och skulle uppskatta om andra cykelbloggare ville höra av sig.

Och till alla som undrar om DBP: Den första April klockan 17:00 går starten utanför Lion Bar, Fridhemsplan, Stockholm. Ytterligare info kommer här, på Happy och fixed.se när vi har bestämt allting. Men Mange Knäskål har filat på en elak bana som framförallt är längre än förra årets, och eftersom det är lördag kan vi börja en timme tidigare. Jag har börjat jaga troféer för pristagarna, och än så länge har jag fått ett löfte från Mr X på Cykelspecialisten om något från skrotlådan. Helt OK. Livet leker.

(något är skumt. Paris-Nice skulle börjat 15:30, men det är bara backhoppning på TV. Jag fattar inget. )

4 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Härligt att det nu har startat igen. Jag som bara har cyklat MTB i två år och LVG sedan tidiga hösten -05 kunde ju inte tänka mig att sitta och glo på cykel, speciellt inte LVG för något år sedan. Kul att man inte är för gammal för att få nya intressen.
Oerhört skönt att man har ett fritt jobb så man kan sitta hemma via VPN och jobba nu i veckan samtidigt som TV'n står på.
Tycker oxå som författaren att det e skoj att andra håller på och bloggar, själv har jag får dålig fantasi antar jag så jag följer Markus' och Peters bloggar tills vidare.

Markus F sa...

Johan, inspirationen till den här bloggen kommer till stor del från två håll, Mark Perrys punkfanzine "Sniffin Glue" och det brittiska fotbollsfanzinet "When saturday comes" (gör ett googlesök, för jag har inte fått koll på hur man gör länkar i kommentarsfältet!).
Sniffin Glue lärde mig att det inte var nog att läsa om musik, utan att man kunde skriva själv, och When saturday comes tillämpade samma förhållningssätt på fotboll.
Så jag försöker i (utan att på något sätt försöka sätta mig på samma nivå som dessa milstolpar) använda det jag har lärt mig.

Att ha en blogg är att ha en egen tidning, med friheten att skriva närsomhelst. Det finns andra som har mycket viktigare saker att berätta om förhållanden i världen, men det här ska vara underhållande och tankeväckande.
När du har läst alla som skriver om viktiga saker i verkligheten, då är det dags att läsa BBB. För på BBB skriver jag om cykling som om det vore en betydelsefull sak, på samma villkor som musik och fotboll redan nu behandlas i media.

Velonavia sa...

http://xc-mankan.blogspot.com/

Min alldeles egna och för det mesta, utan att utestänga andra roliga sätt att uppleva skog och mark, cykelrelaterade blog, med perspektiv från landsbygden.

Mankan

Markus F sa...

Mankan, jag lägger en länk till din blogg här på sidan.