söndag, september 07, 2008

Åka vilse.

Förmiddagen tillbringades i skogen. Jag blev lite inspirerad av Tobias rapport från södra delarna av Hellas, så jag tog Sörmlandsleden från Björkhagens golf och gav mig av mot syd.
Vissa delar av den stigen borde döpas om till "slippery when wet", för det är mördarrötter på sina ställen. Till slut lyckades jag med det jag hade föresatt mig, nämligen tappa bort mig. En mysig stig genom mestadels lövskog gjorde att jag inte hade en aning om var jag var. Till slut hamnade jag vid Ältasjön, och körde snabbt tillbaka mot Tenntorp där jag tog blåa skråstigen tillbaka till tennisbanorna, en stig jag inte kört på flera år. Det finns faktiskt väldigt mycket skog som inte är färdigcyklad ännu. Framtiden ser ljus ut.

6 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Som någon redan har sagt så är det ju världens bästa skogar. Perfekta att spendera några timmar på och när man kommer hem avnjuter man en rykande skål med kycklingsoppa.

Anonym sa...

Åh, Maskros tillbaka på en mtb. Hurra!

Tobbe Arnesson sa...

Att cykla vilse är en av de största nöjena med MTB tycker jag.

Martin Olsson sa...

Att cykla vilse är ett av livets stora nöjen. Kan med fördel göras både i skogen och i ödsliga förorter.

Erik H sa...

Ja, precis det har varit min slutsats också. Det finns gott om skog kvar. Jag har också givit mig ut på vilsecykling söderut en del på sistone, det är inte bara kul utan även lite nödvändigt i dessa dagar av skogsträngsel.

Om Sicklaskiftet kan leverera allt detta, tänk vilka mängder stig det finns på andra sidan Ältavägen.

Markus F sa...

Bruse, jag har aldrig slutat att cykla MTB. I princip varje söndag tillbringas i skogen. Men om det inte nämns på HappyMTB har det aldrig hänt, eller?
Dessutom skyr jag gruppcykling som pesten. Ser jag andra MTB-cyklister kör jag åt andra hållet eller så väntar jag till dom har försvunnit.

Därför är det extra ironiskt att erik h körde åt samma håll bara en kort stund före mig och att vi lyckades missa varandra. Jag såg däcksspåren och tänkte "aha Erik är ute i skogen. Vad trevligt. Hoppas vi möts när vi kör åt varsitt håll".