lördag, november 01, 2008

Gary Fisher och jagOK, det visar sig alltså att jag har haft rätt hela tiden. Man ska cykla i Tweed. Londonföretaget Dashing Tweeds har börjat producera kläder i materialet Lumatwill, ett tweedvävt ullmaterial med reflekterande trådar. Plaggen dom erbjuder är baserade på traditionella brittiska modeller och skärningar, och vävmönstren lämnar inget att önska för den som har förläst sig på Evelyn Waugh. Och nu har Gary Fisher varit över i London och fått en svid uppsydd av Dashing Tweeds. Även om jag inte var direkt 100% entusiastisk över Gary Fishers samarbeten med Paul Smith ( men det beror mer på att jag inte gillar smalrandigt) så kan ingen säga annat än att snubben har stil och att kombinationen cykling och kläder alltid har varit något han gillat. Så nu vet ni. Gary må ha uppfunnit MTB, men nu är det han som härmar mig.
Vid en närmare titt så blir jag faktist rätt extatisk över kollektionen.
Snyggt som fan, och flera praktiska detaljer för den som vill anlända välklädd till sin destination.


Jag visste att jag inte var ensam. Snart är lycran förpassad till historiens bakgård, och vi slipper se den på gator, vägar och i skogar. Och ta en titt på Dashing Tweeds cykelcape. Ett underbart alternativ till alla vidriga reflexvästar!


6 kommentarer:

Daner sa...

Jag har träffat Gary flera gånger och även om han är en trevlig prick har jag aldrig varit frestad att följa i hans sartorial (hittar inget svenskt ord som är lika bra) fotspår.

Även så, jag hoppas verkligen att Dashing Tweeds är framgångsrik med deras cykelkläder. Tycker särskilt mycket om byxorna som visas här: http://www.dashingtweeds.co.uk/dt/blog/
Ingen chans i världen att jag pungar ut £380 för att köpa sådana, men jag är glad att de finns ändå.

Markus F sa...

Jag skulle nog inte heller välja en vinröd sammetskostym som businessuit, men applåderar ändå GF eftersom han är "flamboyant"(du ser, det finns inte tillräckligt många svenska ord).

Åsa och Henrik sa...

Jösses!

Jag kan riktigt se mig och Henrik stolt glida fram i våra tweedkläder på en racing green tandem med två nyskjutna fasaner på pakethållaren i ett lätt novemberduggregn på en slingrig småväg i höstskrud någonstans i Midlands på väg till någon pub som heter något i stil med den gamla skröppliga ankan för att inmundiga en pint bitter och steak and kidney pie.
Åsa

PS Du ska inte ha någon ny klädtävling snart?

Mankan sa...

Snyggt, eller inte, jag vet bara att jag är för fet och långsam för lycra...

Magnus sa...

Stilen påminner ju om Guys gamla tweed i Gamla Stan från modsåren och faktiskt heter Dashing Tweeds kontakt Guy han också. Jag åker dit och shoppar och kollar om det är han.

Jonas sa...

Men sedan när kör Gary på Kronan?