söndag, november 16, 2008

BBB tar timeout


“If there ever comes a day when we can't be together keep me in your heart, I'll stay there forever”

A.A. Milne, Nalle Puh.


Ja, ni undrar säkert varför det har varit så lite aktivitet här på BBB senaste månaden. Sanningen är helt enkelt att jag inte har haft lust att skriva. Det är lite konstigt, för jag har inte tappat lusten att cykla (visserligen har jag haft en segdragen förkylning i tre veckor som hindrat mig från att sticka ut, men det har jag varje höst. Jag brukar vara i form igen i januari). Glädjen att rulla en heldag i Hellas eller att ta sig upp på en Alptopp* eller vara på upptäcksfärd längs Sörmlands grusvägar finns kvar.

Nä, cykling är fortfarande kul. Det är cykelkollektivet jag har tappat lust för. Jag har inte varit inne på HappyMTB på flera veckor.

Missförstå mig inte, jag älskar alla som läser här. Det är bara det att jag inte känner någon lust att vara med på ett tag. Kanske för alltid, vem vet. Jag kan inte längre dela med mig av den glädje jag känner.
Jag är fortfarande intresserad av Mollos bedrifter, och Åsa och Henrik är mina hjältar.
Jag värderar dessutom högt alla vänner jag fått genom cyklingen.

Jag var tvungen att fundera några månader på vad det var för fel, och till sist kom jag fram att det var strulet med min Big Dummy i vintras/våras som fick gnistan att slockna. Först beställa en cykel, göra upp specifikationen, betala och sen vänta för att få beskedet att det inte blir någon cykel och att dessutom inte få tillbaka pengarna gjorde mig riktigt sur. Jag är bitter, och det är en känsla jag inte alls gillar, för det spiller över på alla dom saker som jag tidigare tyckte om med cyklistgemenskapen. Jag har inget att tillföra, för jag är besviken.

Visserligen får jag tillbaka mina pengar i småportioner då och då, men för tillfället så är jag nöjd med dom två cyklar jag har kvar. Inget behöver förändras på dom, och all extrautrustning eller alla kläder jag kan tänka mig behöva finns redan i mina förråd och skåp**.

Så det finns inget att skriva om. Ni som väntar på era tröjor, ha tålamod. Jag tänker inte strunta i det jag har lovat även om energin är låg för närvarande.
Om Pass & Stow får arslet ur vagnen och bygger ihop några porteur-racks så blir det naturligtvis en rapport, men dom verkar ha somnat. Tur att jag inte förhandsbetalade.
Och om jag rycker upp mig och går till en duktig skomakare och modifierar ett på chukkaboots till SPD kommer jag att redovisa det här, var så säkra.
Men det kommer förmodligen att dröja. Tills vidare tar BBB en timeout.

Kram,
M.F.


*Tyrolresan med syrran och morsan i September gav mig massvis med idéer på kul stigar. När man vandrar eller åker kabinbana ser man alla local trails som inte finns utmärkta på MTB-kartorna eller i guideböckerna.

** Jag köpte en Telecaster istället för ny framgaffel. Stefan och Birgitta, jag kan nog behöva låna er cykelkärra snart. En 100-watts Fenderförstärkare är på väg från ful-Tyskland till posten på Årstafältet.

20 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Trist att du har bestämt dig för att ta en timeout. Tycker att dina inlägg är både bra och roande. Dock så har jag full förståelse för att du fortfarande är sur, vem skulle inte vara det?

Jag hör av mig när jag kan cykla lite stig i lattetempo så får vi se om du känner för att haka på någon dag.

Sånger från nedre botten sa...

Uppehåll är bra. Ta ett steg tillbaka, betrakta och begrunda behöver nog fler än du göra. Men en fråga: Vad i h-e ska du med en 100 wattare till? Har ditt slutsteg brunnit???

Kram på sig själv

Ps. Jag ser fram emot ditt sällskap över en bit mat och några (nåja flera) öl vid tillfälle. Nothing fancy. Ds

Mankan sa...

Ta den tid du behöver, vi väntar...

Anonym sa...

Vi behöver alla stanna till och fundera ibland.

Har Du vägarna förbi åt mitt håll så vill jag att Du slår en pling. Här finns allt vi kan behöva för en helg eller vecka för den delen.

Sköt om dig!

Markus F sa...

Jag behöver inte stanna till och fundera. Det har jag ju redan gjort.
Vad jag kom fram till var ju att jag inte har någon lust att vara en del av cyklistsverige på ett (ospecificerat) tag.

100-wattaren är för att få bra gitarrljud när jag spelar surfdub. Det måste vara kräm och springreverb.
Dick Dale meets King Tubby.

Tobbe Arnesson sa...

Gott Markus! Hoppas du snart känner mer och framför allt positiv energi till din hobby. Jag vet precis hur det är att känna sig trött på att delta i gemenskap, min LEGO-hobby har legat på hylla i många år för jag tröttnade på communityt som hörde till.

Låt nu elektronerna svettas genom stärkaren och du vet var jag finns!

Tobbe Arnesson sa...

PS: *kram*

Markus F sa...

Tobbe, det var du som drog ner mig i Thomannträsket...
Stor kram.

Jonatan sa...

Kramar även från Ankeborg!
Vi läser om mat sålänge.

Sånger från nedre botten sa...

Är grannarna med i bandet?

Markus F sa...

Grannarna kommer tyvärr inte att få njuta av 100W Fender. Dom får nöja sig med 15W Marshall, jag har bara vågat testa den på full volym en enda gång och det räckte för att jag nästan skulle lämna in ett brev om min egen vräkning.

Fast sen kom jag på en bättre idé, jag satte upp lappar i trapphusen om att den person som "störde med högljutt elgitarrspel under dygnets alla timmar" genast skulle visa hänsyn och sluta föra oljud. Jag undertecknade med mitt eget namn, och så fort jag jag möter en granne frågar jag om dom också har blivit störda av den där dåren som spelar elgitarr. Jag har lovat att ta upp det i styrelsen och att en skriftlig varning kommer att delas ut så fort vi vet vem det är.

Tobbe Arnesson sa...

Underskatta inte kraften av en lapp! :)

Anonym sa...

Cykla utan att prata om det eller köpa saker?

En grym ny idé som kan växa till den nya stora subkulturen! Lägger du ner bloggen borde du ska skapa ett nytt community/forum/webshop bara för det konceptet.

Markus F sa...

Se det som ett socialt experimnet. Går det att cykla utan att konsumera?

Jag har ju redan misslyckats, eftersom jag bara bytte från en fultysk webshop till en annan.

Stefan sa...

Chilla i Manilla.
Man ska göra det som är kul annars blir det inte bra.

/Stefan

Magnus sa...

surfdub rules!

Du verkar mer trött på att blogga än att hoja, men OK då.

Det går att cykla utan att konsumera, lovar - jag har glidit på min 1956 Crescent i ett par månader nu. Väntar på att min stulna MTB ska värderas av försäkringsbolaget (de har lagt ut det på experter på Sportson, sug på den!) men aldrig mer en växelcykel för mig om du inte tar med mig upp i Tyrolen. Då kör jag dessutom utan kalsonger, i tweed, om så krävs.

Johan Mölleborn sa...

Kram på dig Markus. Hoppas glädjen kommer tillbaka under vintern. Jag förstår hur du känner för Happy, det är inte samma skojsighet där längre. Men det kanske kommer tillbaka det också. Passa på att köpa lite smarrig julöl nu. Chouffe Nice är riktigt kalas.
Vi får nog ses nån kväll och dricka oss berusade.
/J

Markus F sa...

Hmm. En gammal Gary Fisher lär dom väl inte punga ut med särskilt mycket flis för.

Angående blogga: Nja, det har jag inget emot. Men jag har lite brist energi och ämnen. Vad ska jag skriva om? Ännu en tur i Hellas? Att jag kommer att sätta på dubbdäcken i helgen? Att jag fortfarande inte har tvättat cykeln?

Molloponken: Jag skulle verkligen vilja berusa mig med dig. Saknar ditt tjatter.

Nypan sa...

Hoppas du inte lägger Speck-bloggen i malpåse också.
Vi får väl träffas och dricka öl och snacka skit ändå nån gång hoppas jag.
/Nypan

Markus F sa...

Nej, Speckbloggen ska inte läggas i malpåse. Däremot har jag lagt ribban så jävla högt där att inläggen tar en halv dag att skriva.