fredag, mars 28, 2008

Praktiska råd angående klädsel för velociped (f.d. "Vårmodet")

Nu har cykelbrallorna anlänt. Gråsvart gabardine... Utmärkt passform. Är man 45 år bör man tänka på att klä sig som en herre. Jag kunde inte motstå att delge er en liten vårmodeshow.
Modellen bär på samtliga bilder cashmeresockor från Falke, randsydda läderskor från Shipton & Heneage samt grafitfärgade (charcoal) breeks från Bicycle Fixation.
(jag vet att kläderna är mycket snyggare än den som är avfotograferad, så det behöver inte nämnas. Vid min ålder får kläderna kompensera skönheten. Och det blir inga länkar. Ni får leta själva den här gången)





Tröja i skotsk vädertålig ull i Queens Royal Hussars färger. Surlymössa. Ray-Ban Clubmaster. Getskinnshandskar.



Mjuk lammullströja från Smart Turnout, Glasgow Celtic-scarf i cashmere från Savile Rouge,båda made in the UK. Cykelkeps från City Cycles, NY NY med mönster av Keith Haring. Pintglas från SSWC. Däck från WTB.

Gammal tweedkavaj. Skjorta från Tailorstore. Trädgårdshandskar.



Disclaimer: Detta blogginlägg föreställer kläder gjorda på förnyelsebara råvaror. Mycket få barn eller slavarbetare har bidragit till framställandet av dessa kläder, garanterat färre än dom som tillverkar normala gymnastikskor eller cykeltröjor. Ingen australiensisk merinoull förkommer på bilderna. Det enda syntetmaterial som förekommer är plasten i glasögonbågarna och knappar i plaggen.

19 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Innan farbror kädde upp sig för bild två undrar jag om han inte fick nåt hårt i skallen så att färgsinnet försvann: Rosa keps, grönvit halsduk, blåvit skjorta och till detta en röd tröja. Man hinner ju bli sjösjuk innan man kommer till de svarta byxorna och de röda strumporna och längs ned ett par bruna pjuck...

Markus F sa...

Jag borde ju haft svarta skor på den bilden, det är sant. Men gnällpelle, ska du inte klaga på att det är fel färg på biran också!

Sånger från nedre botten sa...

Fan, du har rätt! Det såg jag inte.

Anonym sa...

Vilken kille!

Snyggt Mackan, Det mesta i alla fall.....

Markus F sa...

Vadå det mesta? Allt är snyggt.

Sen så har jag hittat ett fel.Et stort. Rubriken är ju heldum. Vårmode?
Kläder som har sett likadana ut i 100 år har ju inte ett skit med mode att göra.

Nä, rubriken borde ju vara "Praktiska råd angående klädsel för velociped".
Jag ändrar.

Anonym sa...

Nä, Mackan! Den gröna kavajen på sista bilden är inte ens retrosnugg. Inte ens 100 år retrosnugg!

Johan Mölleborn sa...

Grattis på 70-års dan Markus.

Anonym sa...

Stilfullt! Sveriges snyggast klädde cyklist (om du bara byter ut den rosa kepsen).

Hector sa...

Vi har väldigt lik smak, jag har ju samma knickers.....

Sånger från nedre botten sa...

Nu kom jag på det! Det var nåt bekant med utstyrseln du bär, det är inte utan jag tror att du har låtit dig inspireras av petit moi: http://sangerfrannedrebotten.blogspot.com/2007/10/inte-en-meter-gratis.html
Med den avgörande skillnaden att där du har ett par tjusiga och säkert mycket bekvämma brallor har jag ett par fotbollsknickers och dina små fossingar värms av cashmere värms mina av röda fotbollsstrumpor och där dina fötter är instoppade i ett par randsydda pjuck bär mina ett par Nike grusdojor. Men i övrigt lika som bär från naveln och neråt.

Markus F sa...

Nja, jag snodde nog idén från British Sea Power... Men jag erkänner att jag tyckte att du var snygg med fotbollstrumpor och knickers. Jag minns att du hade den utstyrseln vid någon av våra turer i slutet på sommaren.

Mölle: Du är snygg utan kläder. Jag däremot satsar på att dölja med kläder.

Hector: Samma sadel också.

Haningerox sa...

Var har du käppen?

Unknown sa...

Hörru, hade inte du en specialgjord ull-jersey? Varför fick inte den vara med? Var fick du tag på den förresten?

Markus F sa...

Jag har två "personliga" cykeljerseys. Det enda specialgjorda är väl broderiet, på den ena står det Markus F STHLM och på den andra Babylon by bike Sweden.
Ingen av dom fick vara med den här gången för att:
-dom har redan visats på den här bloggen
-syftet var att visa på andra kläder som fungerar utmärkt till cykling.

Hur jag fick tag på dom?
Jag googlade. Det är inte klokt vad mycket kul man kan få tag på.

Sebastian sa...

Fan vad fint. Det är sånt här som håller BBB långt framför konkurrenterna.
Är skorna från berlin-trippen? Jag hade för mig att de var snyggare. De där skulle inte jag vilja cykla (eller gå) i, även om de är snygga i ett skinhead-sammanhang. Vad hände med skinn-SPD-dojorna?
Första outfiten var snyggast, och den rosa kepsen borde få vila tills du har köpt mintgrön lamullströja och cyklar barfota i loafers.

Markus F sa...

Hmm. Mina medelålders svettokompisar kallar mig gubbe och hånar mig... Hector och Sebastian dunkar mig i ryggen och tycker jag är inne på rätt spår.

Bättre kunde det inte vara.


Sebastian: Jag tar till mig det där med mintgrön tröja och barfota i loafers. Tyvärr så hann Andres Lokko före mig med att planka den looken från Style Council nån gång 1982, men jag antar det är preskriberat nu. Står på inköpslistan inför sommaren.

Staffan S sa...

Jag tycker att det är kanon att du söker efter alternativ till lycran, men är det inte lite Sig-Helmer-varning över de kläderna som du har hittat hittills?

Velonavia sa...

Har du skickat bilderna till Karin Ahlborg på Aftonblaskan?

Markus F sa...

Som jag tidigare nämnt så är Stig-Helmer ett föredöme när det gäller klädval. Kolla in "Golfaren" och "Snowroller".

Angående Aftonsnabeln så har jag inte agerat. Det räcker med att jag hyllar min egen förträfflighet här.