söndag, augusti 12, 2007

Fraktcyklar



Det här med fraktcyklar verkar ta fart ordentligt. Kona har en i programmet för 08, Surlys Big Dummy dyker snart upp, och Extracycle och Worldbike jobbar stadigt vidare med olika varianter på Longtails.
Nu har även SWOBO hoppat in och erbjuder en cykelkorg
Alltså, vem kunde ha trott att cykelkorgar skulle bli hippt?
(ja, det finns ju vissa svettomuppar som inte har en susning, men dom kan ju sitta i ett hörn och diskutera pulskurvor eller låta mamma köra ut verktygen när dom ska bygga på dörten)

Själv köpte jag ju en shoppingväska från SOMA i vintras. Helhäftigt att den var gjord i hampfiber och lätt att använda. Bara att trycka ner en bärkasse från affären och cykla hem. Mer sånt. Jag väntar dock fortfarande på en vettig frampakethållare som rymmer ett flak öl eller en pizzakartong, eftersom jag inte gillar tung last högt bakpå cykeln (det finns andra som säger att det är jättebra, så då är det ju bra att det finns många tillverkare som gör olika konstruktioner. Skitbra).


För övrigt har jag två rekommendationer: Först och främst Boule och Berså vid Danvikstull. Att spela boule nere vid vattnet en varm sommarkväll med en tjeckisk öl i handen är mysigt. Men att dom har en extremt god musiksmak i baren gör det ännu bättre.
Soul, ska och reggae av bästa vintage värmer mitt rakade huvud.
Rekommendation nummer två har också med soul att göra. Paul Weller verkar ha tagit sig ur gubbrockträsket, hittat sin röst och gör tillsammans med Andy Lewis det bästa han har åstadkommit sedan Style Council. "Are you trying to be lonely" är utmärkt brit-soul med ett blås som är i Dexys-klass.

9 kommentarer:

Martin sa...

Tack för tipset om Weller. Låter bra.

Tobbe Arnesson sa...

Boule? Hörru, så djävla gammal är du inte än. :P

Anonym sa...

http://kogswell.com/index.html

Denna passar väl in på beskrivningen paketcykel med packningen fram.

Markus F sa...

Aoouch... Jäklar. Nu vill jag ha en Kogswell. Synd att dom envisas med en supernördig hjulstorlek. Det är jobbigt att planera in punkteringar, för den enda som har rätt däck och innerslangar är väl Rivendell.

Sånger från nedre botten sa...

Wild Wood kan knappast kallas för gubbrock, även om den gjordes av en gubbe. Den är fortfarande en vacker och störig platta. Style What? Sorry mate, nevver got my head round that one.

Anonym sa...

Fraktcykelfetto;)
Kram

Tobbe Arnesson sa...

Jag såg en Kronan med stor frampakethållare igår, den var fastskruvad runt styrröret på ramen. Kan ta kort om du vill...

Johan Andersson sa...

Just det där boulestället är nästa plats Mirja och jag ska besöka av alla de platser som vi inte har varit på i vår närhet. Var på Fåfängan för första gången för två veckor sedan! Boule rocks, kolla bara på HKH Prins Bertil och hans grumma basker!

Anonym sa...

"Are you trying to be lonely" -vilken knäckande bra titel! Spelar ingen roll hur bra låten är. nästan.