måndag, december 25, 2006

Grattis Ned Overend


Det var USA-mästerskap i CX förra veckan.. Bara som ett ytterligare tjat om hur stort det börjar bli så vill jag påpeka att i klasserna Masters 30-34, 40-45 och 45-49 så var det över hundra stycken tävlande i varje startfält.. Och den gamla legenden Ned Overend (51 år gammal och den första världsmästaren i crosscountry för er ungdomar) vann över mer än sextio deltagare i klassen 50-54 och är alltså USA-mästare. Men att ställa upp i tävlingen på elitnivå dagen efter var inget för Ned Overend:
-"Nah, I'm done, it's time to drink some beer"
Med den här attityden och med startfält som är så här proppfulla i "gubbklasserna" så är det ingen tvekan: Cyklocross kommer stenhårt. Vem bryr sig om att XC är dött, när CX lever så här bra?
(ja, det finns i och för sig många dumheter med CX. En av dom tristaste är ju att det är så fullständigt inlemmat i UCI-regelverket. Men det går ju att strunta i. Framförallt så tror jag att dom gamla gubbar som ramlar in i CX från mountainbikevärlden tar med sig en hel del av MTB-attityden till cyklocrosstävlandet)

Läs mer på Velonews:

Inga kommentarer: