torsdag, maj 25, 2006

Fan vad jag ser ut. Och det är mitt fel.


Jag skulle till ögonläkaren häromdagen ( har nån skum suddighet på vänster öga) och råkade ta en titt på mig själv i spegeln i sjukhusfoajen (jag har ingen stor spegel hemma) och det jag såg fick mig verkligen att haja till. En medelålders man med en orangerosa cykelkeps(1), röd Giro d`Italiatröja (2) i rugbymodell, jeans som är uppvikta till knäna och en enorm budväska på ryggen. Hade jag haft en stylist skulle den personen omgående ha fått sparken, jag är faktiskt 43 år och börjar tycka att jag har den mogne mannens pondus. Så något mer liknande den där gråhåriga killen i Dressmanreklamen hade varit passande. Men vad ser jag? Jo, jag ser supergay ut. I och för sig inget som stör mig, men det kan ju lätt skicka ut fel signaler när man är på krogen. Alla brudar kommer att tro att jag är fag och tappa intresset. Alla tuffa killar kommer också att tro att jag är fag och vilja slå mig när dom har druckit sig till våldsstadiet. Shit. Inte ens när jag avstår från tight lycra lyckas jag se normal ut. Men jag har faktiskt inga normala kläder. Så antagligen får jag väl byta ut hela min garderob eller acceptera att hela världen kommer att tro att jag är fikus när dom ser mig.

(1) cykelkepsen är från City Cycles, N.Y, och är designad av Keith Haring.
(2] om det ändå hade stått Manchester United eller Hammarby på tröjan, då hade jag ju haft en godtagbar ursäkt för att ha på mig ett bjärt kolorerat plagg. Nu var det ju en sån här, en souvenirtröja från den 20 etappen på det 87 girot..






Förresten, är det någon som klarar en liten popquiz? Vilken sångerska tappade kontrollen över bilen den 16/9 1977, vilken var hennes största hit och vilken rockstjärna dog i den bilkrasch som följde? Extrapoäng för den som kan nämna två diskotek i norra England som förknippas med denna sångerskas stora hit och för den som kan tala om födelsenamnet på den musiker som dog i bilolyckan.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker iaf du är söt Markus!

Vad gäller quizen svarar jag:
Sångerskan: Gloria Jones
Största hit: Tainted Love
Rockstjärnan: Marc Bolan
Födelsenamn: Mark Feld

Diskoteken var för svårt dock...

Markus F sa...

Patrik, du regerar!
Jag hoppades att du googlade fram svaren, annars har du på tok för mycket ovidkommande information i skallen. Vad gäller diskoteken så är det Wigan Casino och Blackpool Mecca dom som mest har blivit associerade med den här typen av taktfast soulmusik, men även The Twisted Wheel i Manchester och The Torch i Stoke är kända ställen för "Northern Soul".

Och förresten, tack för att du säger att jag är söt. Jag började överväga att skaffa Lemmy-polisonger.

Anonym sa...

Ja, jag får väl erkänna.
Eftersom du lobbade med datumet var det bara att google-smasha in svaren.

Lemmy-polisonger bör man nog lämna till Lemmy tror jag. Det behöver jag inte ens google för att säga.

Anonym sa...

Du kanske ska spara kepsen för cykel- och konstsammanhang?

Och nästa gång du är i Göteborg får du titta in på http://www.dnagroove.it i haga och hälsa på alessandro. Jag tror faktiskt inte något kunde passa dig bättre.

Markus F sa...

Sebastian, såns där kläder som dom har på dnagroove är precis så som jag skulle se ut om jag hade pengar..
Och jag ska spara på kepsen. Den är tjugo år gammal och börjar bli blekt.
Men jag cyklade faktist till ögonmottagningen, så det var fullständigt legalt att ha cykelkeps.Faktum är att jag inte upptäckte att SL (Stockholms Lokaltrafik) hade bytt biljettsystem förrän efter 20 dagar, jag cyklar vart jag än ska..

Anonym sa...

Men om det är så jobbigt att du inte kan kolla dig i spegeln så kan du ju vänta med de där nya däcken och köpa en snygg skjorta istället. Nästan alla deras skjortor och byxor kostar 600. Inte överdyrt. De finns visst i sthlm också, något som hette Tjalla Malla på bondegatan.

Anonym sa...

Hej Marcus!
Funkar det bra att beställa från Prendas? Jag funderar på att ta ut födelsedagen en månad tidigare nämligen =)

Markus F sa...

Alltså Sebastian, jag gillar mina kläder. Och DNAgroove är samma stil, fast utan cykelanknytning. Det skulle alltså inte se särskilt mycket annorlunda ut i allafall.

Chabo: Prendas är trevliga, snabba och billiga. Det märks att dom gillar det dom håller på med.

Anonym sa...

Du har rätt stil Markus, ingen fagstil tycker jag. så behåll den och lycka till med cyklandet

Anonym sa...

Hej!
Jag brukar också tänka som du när jag kollar mig i spegeln. Fast flata då. Men, jag skiter i det. Och sen är jag ju bara 26...
Puss//JoJo

Markus F sa...

JoJo, visst stämmer det. Man tittar sig i spegeln och så helt plötsligt kommer man på att man ser ut på ett sätt som inte stämmer in på hur man borde se ut.. och visst skiter man i det. Och ska jag vara riktigt ärlig, så får folk hellre tro att jag är fag än att jag ändrar på mig. Jag är så gammal så jag behöver inte anstränga mig, jag kan göra som jag vill.
(men det värmer att höra att andra tänker i samma banor)
Kram.

Anonym sa...

Du tänker snett.

Tjejer flockas runt bögar som flugor kring en sockerbit. Du får det jobbigt att förklara att du inte är homo om det gayraggande skulel leda någonstans dock. Lite som hundtricket men jobbigare efteråt. Att jycken saknas kan alltid förklaras med något.

/Mattias