lördag, september 25, 2004

Dagens länk, Stolen Underground

Det verkar som om Tyler Hamilton blir veckans svikare. Helar racingvärlden kommer att ha fullt upp med att hitta anledningar till att testerna inte var korrekt utförda, och när dom sedan blir ställda inför faktum kommer dom enstämmigt att fördöma Tyler medans dom samtidigt försäkrar att dom själva är guds vita lamm. Framför allt Phonak kommer att göra allt för att distansiera sig från den person de alldeles nyss höjde till skyarna.
Det finns ett ord för det här. Syndabock. Hamilton (och alla andra som upptäcks) får personligen ta skiten från en idrottsvärld som för länge sedan borde börjat med någon form av självrannsakan. Man framställer doparna som de ruttna äpplen som skämmer hela tunnan, och försöker få det till att dopingen är individuella isolerade fall.

Fråga: Jag minns förra sommaren när Tyler kämpade i TdF med en fraktur på nyckelbenet. Jag var mycket imponerad, men ställde samtidigt frågan till mig själv hur det var möjligt att cykla under dom omständigheterna. Är det någon som tror att Tyler inte var dopad till gälarna vid det tillfället?

Fråga: Phonak kommer förmodligen att slänga ut Hamilton med diskvattnet.
Jag undrar om dom kommer att sparka sina soigneurer och sin sportdirektör också? Byter dom läkare?
Kommer dom att leta efter andra fuskare i sitt lag?
Det är klart att dom visste. Troligtvis var det till och med påbjudet från ledningen.
En Directeur Sportif eller en soigneur som inte vet detta om sin stora stjärna är så odugliga på sitt jobb att bara det räcker för att ge dom sparken. De andra lagmedlemmarna visste ju också vad som pågick, men tryckte inte på larmknappen. Troligtvis för att dom själva ser ut som nåldynor. Sparka dom också.
För övrigt, ge själva företaget Phonak böter.

Tyler Hamilton (och alla andra som torskat för doping) blir utstötta ur idrottsvärlden. Det vore ju trevligt för dom med lite sällskap.
För övrigt. Länken här ovanför går till Stolen Underground. Jag rekommenderar siten, som dessutom känns väldigt aktuell. Läs Matt di Canios sidor om hur det är att vara en cyklist som dopar sig.

Inga kommentarer: